Уредите с дистанционно отчитане спестяват посещения на инкасатори по домовете, елиминират изравнителните сметки, а абонатите плащат за това, което са консумирали.

Потребителите да използват летните месеци за смяна на уредите за дялово разпределение с такива с дистанционно отчитане. За това призоваха от Асоциацията на топлофикационните дружества в България.

Според браншовата организация освен, че подмяната е изискване на европейска директива, тя ще спести посещения на инкасатори и плащане на прогнозни и изравнителни сметки. Подмяната на уредите става с решение на клиентите в една абонатна станция и отнема няколко минути на апартамент.

Абонатите на топлофикационните дружества в страната могат да се обърнат за това и към самите топлофикации, които предлагат гъвкави пакети с уреди на разсрочено плащане без оскъпяване, без такси за монтаж или отстъпки в размер на годишната такса. Промоциите са различни, но на повечето места е налице такава политика в полза на потребителите.

Водомерите за топла вода трябва да са с дистанционно отчитане

Това е възможно, в случаите, в които топлофикация е лицензирана да извършва дейност и на топлинен счетоводител. В летните месеци дружествата предлагат и атрактивни цени за топла вода.

istock
istock

„Специалистите предупреждават, че е възможна нова пандемична вълна през есента. Дори само този факт е силен аргумент да подмените уредите си сега и да се сбогувате с инкасатори, които да посещават дома ви.

Удобството, наред с коректна цена, в месеца на потреблението са сериозна причина да не отлагате решението“, посочват от асоциацията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg