Добра идея е да има единна цена на водата в цяла България.
 
Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, по време на брифинг, относно язовирите за питейно-битово водоснабдяване в страната.
 
Подготвили сме доклад с мерки, които смятаме, че трябва да бъдат разгледани във връзка със стабилизиране на ВиК сектора.

2020 г. дойде с поскъпване на водата в почти цялата страна

Мерките тепърва ще дебатираме в различни формати, ще търсим експертно мнение. Идеята е да намерим най-добрият вариант, който да обедини ВиК дружества в страната, допълни Аврамова.

istock
istock

МОСВ може да направи брифинг и да даде информация за всички 52 комплексни язовира, които следят и за които дават разрешителни за режими", каза още регионалният министър.

Режим на вода има села в Габрово, Ловеч, има вероятност и в селата около София да се наложи ограничаване на ползването на вода, добави Аврамова.

Там, където е необходимо, ще се реагира веднага. Важно е да се въведе режим, за да се избегне криза. Всички язовири имат намален режим на водата в този период на годината", уточни още Петя Аврамова.

По думите й воден апокалипсис в България не се задава. Ако някой се опитва да всее страх в хората за липсата на вода, за мен това е абсолютно непочтено, заяви министърът.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg