Битовите сметки вече могат да се проверяват във Viber безплатно. Услугата е активна в бота на EasyPay, който може да бъде намерен и добавен през търсачката на приложението. Услугата може да се ползва и от хора, които не са клиенти на дружеството.
 
С еднократно въвеждане на абонатните номера за съответните битови сметки, клиентите могат да получават информация за размера им. За още по-голямо улеснение, услугата може да бъде активирана и на каса само за няколко минути.
 
Проверката на месечните сметки за ток, вода, телефон, парно, кабелна телевизия, кредити и др. е от ключово значение за много домакинства.

Получаваме пари през телефона

Освен това клиентите могат и да плащат задълженията освен на каса, и директно във Viber.

istock
istock

„Сметките на едно домакинство са натоварваща задача за забързаното ежедневие на модерния човек. Цялата информация вече е събрана на едно място, в едно от най-често използваните средства в ежедневието - смартфонът, а известията за плащания също идват директно там.“, коментира Момчил Еленков, директор „Финтех партньорства“ в Rakuten Viber.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg