Без бойлер, без печка и без климатик, но с рекордни сметки за ток. Така живее от около петнайсет години семейство от кв. ”Люлин”. Засега всички опити за разплитане на мистерията удрят на камък. Скоро семейството очаква и появяването на бебе. Една от рекордните суми, които семейството на Марина Василева, е за над 400 лв.
 
„Неколкократно съм подавала жалби до ЧЕЗ, омбудсмана на ЧЕЗ, КЕВР. Въртя се в омагьосан кръг, защото до електромера всичко е наред. Не е ясно какво е случва нататък”, разказа тя пред NOVA.
 
Марина сподели, че е отгледала четирите си деца, топлейки вода за къпане в кофа. През зимата ползва „естествен хладилник” на терасата, а лятото готви храни, които се изяждат на момента.

Как мъж плаща тока на съседите си без да знае

От ЧЕЗ отговориха на запитване на NOVA, че качеството на услугата, която семейството на Марина ползва, е изрядна. Електрическото напрежението, което стига до електромера, е в рамките на всички нормативи. Ангажимент на семейството и на специализираните органи е да установи дали има кражба на ток от апартамента.
 

istock
istock

"Проблемът, за да не сложа електроуреди толкова дълго време, е, че те гърмят. Когато пусна електроуред с по-голяма мощност, той гърми", сподели още жената.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg