„Топлофикация София“ вече е официално регистриран участник на газовата борса.

Целта е да постигне по-ниски цени на газа, като купува от различни доставчици“, съобщи във Facebook профила си кметът  на столицата Йорданка Фандъкова.

 „Повече от година работихме за това заедно с министър Теменужка Петкова и парламента, с които направихме законодателни промени, а вчера получихме и разрешение от Столичен общински съвет за регистрация в платформата за търговия на „Газов Хъб Балкан“.“, допълва Фандъкова.
 

При желание живущите във входа могат да поискат пускане на отоплението преди настъпването на трайно застудяване.
istock

Според кметът „Топлофикация София“ е най-големият консуматор на природен газ в България и затова заслужава правото да закупва газ на конкурентни пазарни цени, а не само по договора с „Булгаргаз“, който задължава дружеството да плаща газа два месеца преди да получи средствата от своите клиенти.

Вижте какви промени предлагат в сметките за парно

Преди месец „Топлофикация София“ започна и самостоятелно да продава и купува електроенергия на енергийната борса, което вече носи допълнителни приходи на дружеството.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg