Сметките за отопление – отново нагоре. След поредното поскъпване на природния газ, още от този месец потребителите в хиляди домакинства ще плащат по-високи фактури, показа проверка на „На твоя страна“.

Засега без промяна остават цените на тока и парното. Спрямо предишната зима обаче фактурите за всички потребители ще са значително по-високи.
 
Най-сериозно разликата в сметките за отопление ще усетят потребителите на газ – над 140 000 домакинства. Още в първия ден на новата година енергийният регулатор обяви поскъпване с 23 % в цената на синьото гориво спрямо месец декември.
 
Засега без промяна остават цените на тока и топлоенергията. Но заради очакваното понижаване на температурите и повишаване на потреблението, вероятно нагоре ще тръгнат и януарските сметки на тези абонати.

Законно ли е да плащаме от джоба си за подмяна на топломерите

Нов разход през новата година очакват и клиентите на топлофикациите, тъй като от 2023 г. започва масовата подмяна на уредите за отчет с дистанционни.
 

istock
istock

С колко нагоре ще тръгнат фактурите за отопление през следващите месеци? Прогнозите на експертите вижте във видеото. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg