Подмяната на топломерите в домовете на софиянци и контролът, който "Топлофикация" упражнява върху фирмите за топлинно счетоводство - това ще е една от темите на предстояща среща на кмета на София и Общинския съвет с ръководството на общинското дружество, предава репортерът ни Цветелина Стоянова от БНР.
 
Столичани пишат до общински съветници, че фирмите за топлинно счетоводство принуждават абонатите да подменят работещи топлоизмервателни уреди, монтирани на радиаторите.
 
"След 10-годишна експлоатация да подменят тези уреди. Гражданите са задължени да ги заплатят по цена, посочена от фирмите. Не е законосъобразно на тези уреди да има щемпел на фирмата, която обслужва отчитането", обяснява общинският съветник Грети Стефанова..
 
В отговор на сигнала, изпратен до кмета на София, от топлофикацията не дават конкретни отговори дали смяната е правомерна.

Задължително дистационно отчитане на вода и парно до 2027г.

"Те дори не отговарят защо изпращат измервателните уреди от абонатната станция от София в касетки за кисело мляко да се проверяват в Бургас", допълни общинският съветник.
 

istock
istock

Законна ли е смяната на топломерите и по правилата ли се извършва ще стане ясно през седмицата. Вече е насрочена среща със столичната топлофикация.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg