Средното увеличение на цените на електроенергията за бита от 1 юли, дори и след изразените резерви от страна на дружествата, ще бъде в рамките на 3 процента за новия регулаторен период.

Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Станислав Тодоров пред журналисти след края на откритото заседание за обсъждане на доклад относно утвърждаване на цени в сектор "Електроенергетика" от 1 юли 2022 г.

Ще плащаме ли по различни тарифи ток и парно

КЕВР предлага цената на електроенергията за битовите потребители да бъде увеличена средно с 3,3 процента в доклад за утвърждаване на цени за новия регулаторен период 1 юли 2022 - 30 юни 2023 г.

istock
istock

За клиентите на "Електрохолд Продажби" (ЧЕЗ) разчетите сочат увеличение с 2,39 процента, за "ЕВН България Електроснабдяване" - с 3,46 на сто, за клиентите на "ЕНЕРГО-ПРО Продажби" - с 4,56 процента. В тези цени са включени цената на електроенергията и цените за мрежовите услуги.  

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg