"ЕВН България" (EVN) съобщи, че в периода от 18:00 ч. на 14 юни до 24 юни 2024 г. ще извърши техническо обновяване и подобряване на системата за обработка на данни.

В посочения период плащане на фактури за консумирана енергия ще е възможно само по банков път. Сроковете за плащане, които са засегнати, са предварително адаптирани, за да има достатъчно време за плащане след приключване на техническите дейности, посочват от дружеството.

Цената на тока за бита може да скочи с повече от предвиденото от 1 юли

"Ще бъде въведен изцяло нов софтуер, който ще помогне както на служителите, така и на клиентите. По този начин ще бъде улеснена обработката на всякакъв вид данни и съответно ще може да се работи значително по-бързо и по-ефективно", коментира за БТА Крум Косев от отдел "Комуникации".

В телефонния център клиентите ще могат да получат само ограничена консултация и информация. Дейността на офисите на ЕВН, включително бизнес центровете в посочения период, също ще бъде с ограничени функции, като ще са възможни само общи консултации и получаване на документи. Приемът на документи в офисите в тези дни няма да е възможен.

Обновяването на билинг системата в "ЕВН България" ще позволи по-бърза обработка и обмен на информация и данни, което е част от развитието на дейностите за свободния пазар на електроенергия, посочват от дружеството.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase