Инспектори от НАП са направили внезапна проверка на платформата Dinner in the sky във Варна и са установили, че не се издават касови бележки.

Проверяващите са посетили атрактивния ресторант, издигнат във въздуха, като тайни клиенти. Те са имали предварително закупени куверти на цена от 150 лв. за човек, но не са получили касова бележка за предоставената услугата. 

След като са направили проверката, данъчните са запечатали заведението за срок от 7 дни.

Изпълнителният директор на Dinner in the SKY Bulgaria Иван Йотов коментира пред Economic.bg, че смята проверката на Националната агенция за приходите за ПР ход.

„Щях да обжалвам затварянето на обекта пред Административния съд, но той не работи, тъй като днес е празник", каза Йотов. 

Той добави, че ще понесе административната санкция за грешката на фирмата, "но не е трябвало проверката да бъде в ден, в който не може да се обърне към отговорните институции".

„Днес беше последният ни работен ден, тъй като договорът с пристанището изтича и няма да го продължаваме“, обясни Иван Йотов.

Той увери, че фирмата ще върне парите на хората, които е трябвало днес да използват услугата, но не са успели заради административната санкция и ще компенсира всеки, който си е закупил билет за вечеря във въздуха.