И догодина няма да се вдигат данъците, заяви премиерът Бойко Борисов вчера по bTV. Също така той бе категоричен, че няма да се прави още една актуализация на бюджета през тази година.

Според премиера първата година от управлението на ГЕРБ е пълен и безапелационен успех, защото не са пипани пенсиите и данъците в страната, България има от един най-малките дефицити в ЕС, а

парите по еврофондовете са били пуснати на 100%

Освен това кабинетът е изпълнил обещанието, дадено от правителството на БСП за вдигане на пенсиите от 1 юли 2009 г., за което са били необходими допълнително 900 млн. лева, непредвидени в бюджета.

Ние сме сами в парламента, не сме в коалиция с никого, каза още Борисов, според когото всяка друга партия, за да се покаже, казва нещо за ГЕРБ. Избирателят пък потвърдил одобрението си за управляващата партия на изборите в Габрово, където ГЕРБ победи.

Ще видим и юлския доклад на Европейската комисия дали е загубена годината, коментира Борисов. Той смята, че събираемоста на данъците е очаквано малка и даде пример, че положението в цяла Европа е същото.

Здравната реформа тръгна бавно, посочи  Борисов, но допълни, че 20 години не е правено това, което се прави сега.