Хората, които нямат интернет, вече ще може да регистрират касовите си бележки за лотарията на приходната агенция и по телефона, съобщиха от ведомството във вторник.

То отвори телефон 0700 18700, на който на цената на цената на градски разговор от стационарен телефон или според тарифния план на мобилните оператори ще може денонощно да се регистрират касовите бележки за томболата на НАП и Министерството на финансите.

Досега в битката за седмичната награда смартфон, месечната - 3D-телевизор и годишната – лек автомобил, можеше да се участва само с регистрация на специалния сайт на лотарията www.kasovbon.bg, който бе пуснат на 16 ноември. Оттогава сайтът е посетен над 2.5 млн. пъти, регистрирани са близо 1.5 млн. касови бележки на обща стойност 20 млн. лв.

Голямата награда лек автомобил с всички екстри ще бъде изтеглена по Коледа догодина, а дотогава всяка седмица след 20 декември данъчните ще дават смартфон, а всеки месец – 40 инчов смарт 3Д телевизор.

Да участва в лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г., включително.

Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност, допълват от НАП. Данъчните обаче предупреждават, че задължително условие за получаване на награда е участникът да пази хартиено или сканирано копие от фискалния бон.