Хайка на данъчни инспектори в Слънчев бряг откри, че заведения в курорта крият огромни обороти, данъци и осигуровки, а един от най-популярните клубове изобщо не е отчитал приходи от куверти.

Само за една нощ за 5 часа във въпросния клуб клиентите оставили над 4000 лв. на влизане. Според подадените в НАП данни обаче за целия юли дискотеката е отчела от такса вход... 10 лева.

Проверката, обхванала 4-те най-големи нощни заведения, установила, че от всеки 10 000 лв. оборот 7000 лв. се укриват.

Инспекторите на НАП сравнили официално регистрираните на касовите апарати обороти за последните 4 уикенда с отчетите под тяхно наблюдение. Оказало се, че "мониторингът" внезапно е качил 5 пъти приходите на проверяваните дискотеки. В една от тях например цялата консумация за юли по документи е била за 54 000 лв., а под зоркото око на данъчните касовите апарати отчели 42 000 лв. оборот само за 7 часа.

"Това, което става по морето, е подигравка с данъчните изисквания и с обществото. Щом собствениците на клубове крият 2/3 от оборотите си, ще продължим цяло лято наблюдението и на база на събраните данни ще обложим скритите приходи за години назад", закани се шефът на НАП Красимир Стефанов.