С касова бележка за лотариен билет на стойност 2 лв. софиянец грабна третия смартфон в лотарията с касови бележки, организирана от НАП и Министерството на финансите.

42-годишният Георги Георгиев е регистрирал своя касов бон в последния работен ден за 2015 г.

До момента в лотарията с касови бележки са регистрирани близо 7 млн. касови бележки на обща стойност 95 млн. лв., съобщиха от НАП.

Играта беше стартирана на 16 ноември миналата година с цел намаляване на сивата икономика.

Първата месечна награда – 40-инчов 3D смарт телевизор с всички екстри, ще бъде изтеглена на 10 януари в предаването по БНТ „Денят започва с Георги Любенов“. Тогава ще бъде изтеглен и четвъртият победител, който ще се сдобие с нов телефон. А по Коледа ще бъде изтеглена и най-голямата награда – автомобил.

За да участвате в лотарията, трябва да регистрирате своята касова бележка на сайта kasovbon.bg, на телефон 0700 18700 или чрез мобилното приложение на НАП. Няма ограничение във вида на покупката или услугата, за която ви е издадена касовата бележка, както й нейната стойност. Единственото условие е да имате навършени 14 години и фискалният бон да бъде издаден след 16 ноември 2015 г.

От НАП припомнят, че е много важно да пазите касовата си бележка до края на играта, за да можете да получите наградата си при евентуална печалба. Всички търговци, издали касовите бележки, също ще бъдат проверявани.