Жителите на големи и малки общини в страната ще могат да получат информация за правата си като длъжници лично от частен съдебен изпълнител, който ще ги посети.

Всеки закъсал с дългове, или пък такъв който е кредитирал някого, ще може да се консултира напълно безплатно как да постъпи, какво да предприеме и коя ще е най-правилната стъпка за него.

От тази седмица в продължение на месец ще се проведе съвместна информационна кампания на Камарата на Частните съдебни изпълнители и Националното сдружение на общините в България. Всички граждани могат да посетят съответната община, за да получат отговор на техни горещи въпроси. 

Над 30 големи, средни и малки общини първоначално се включват в кампанията. Пълният списък на участващите общини може да се открие на сайта на КЧСИ в интернет.

Освен, че ще получат специална брошура със съвети как да си защитят правата длъжници, хората ще могат лично да участват в директен разговор със съдебния изпълнител. Дори могат да донесат папки с документи по пряко касаещ ги казус, за да получат необходимата помощ и разяснения как да действат, обясни председателят на КЧСИ Георги Дичев.

От КЧСИ предупредиха, че в момента има и много фирми, които умишлено се възползват от незнанието на хората и ги примамват с кредити.