Все повече българи работят на повече от едно място. Това показват данните на Националната агенция по приходите (НАП). С близо 12 хил. за година са се увеличили хората, които работят на повече от един трудов договор.

Над 156 хиляди са българите, които работят на повече от един трудов договор и броят им се увеличава, показват данните на приходната агенция.  В същото време все повече хора работят на трудов и граждански договор. Прогнозите на икономистите са, че в бъдеще хората, които работят на две места ще се увеличават.

„Като цяло тенденциите на пазара на труда в България са много положителни през последната една година, ако се запази този темп на възстановяване можем да имаме експанзия - т.е. да имаме повече заети отколкото преди кризата", твърди икономистът Явор Алексиев.

От приходната агенция предупреждават, че всички, които не декларират реалните си доходи в бъдеще се оказват губещ. Проблем е за самите хора, защото те реално губят права, губят от своята пенсия макар тя да изглежда отдалечена във времето, получават много по-малко обезщетения било то за болнични или за майчински, обясни говорителят на НАП Росен Бъчваров, цитиран от bTV.