Депутатите в Гърция обсъждат законови промени с високи глоби за фалшифициране на удостоверения за ваксиниране.

Скок на заразените с Covid-19 деца налага строги мерки преди началото на учебната година.

По пет хиляди евро глоба за фалшив сертификат за ваксиниране, обсъждат днес депутатите в Атина.

Наредбата ще се гласува до края на деня .Предложението беше внесено по спешност от здравния министър Тансис Плеврис след разкрития за издадени хиляди сертификати на неваксинирани лица.

Гърция ще върне строгите мерки срещу COVID -19

След като здравните работници без ваксинабяха отстранени, в много болници започна недостиг на специалисти. Здравното министерство вече допуска връщане на работа и след първа доза от ваксината.

istock
istock

В същото време се увеличават строгите мерки от министерството на образованието дни преди началото на учебната година. Лекари от болниците съобщават, че рязко са се увеличили случаите на заразени деца в последния месец. От следващата седмица властите активизират кампанията по имунизация с мобилни екипи пред учебните заведения.

Неваксинирани остават без работа в Гърция

Обучението тази година ще е само присъствено, заяви категорично министърът на образованието Карамеос. Ще има обаче задължителни тестове за учениците .Студентите имат право да присъстват на лекции само срещу сертификат за ваксина или документ за преболедуване на вируса.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg