България е най-големият нетен получател на евросредства в Сюъза. Проблемът е как се използват. Първият ми приоритет е подобряване на процедурите за контрола им.

Един от начините е чрез резултатно ориентирано бюджетиране, а не просто счетоводно отчитане.  Това каза пред NOVA NEWS Алина Добрева, кандидат за евродепутат от ПП-ДБ.
 

"Това ще доведе до това гражданите да усетят ползата от европейските средства - да не се замеряме с цифри, а да търсим резултати. Политически се манипулира протеста на земеделците, а близо 1/3 от евробюджета е насочена към техния сектор. Промяната може да дойде от реформа на бюджета, особено ако искаме ЕС да се разширява. А що се отнася до Украйна, вече се правят изчисления как нейното членство би повлияло на бюджета, все пак е голяма държава", заяви Добрева. 

Тя сподели, че от девет години работи в Европарламента.

"Аз съм експерт в Изследователския център. Боравя с бюджета и чрез анализи подпомагам партиите в тяхната работа. Аз съм от учредителите на "Да, България'', смятам, че ще съм най-полезна в ЕП", посочи тя. 


За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase