В Гърция е регистрирано средно покачване на цените през април с 10 процента. Производители и търговци прогнозират, че ръстът на цените още продължи и през лятото, за някои стоки - до 30% на сто.

Производителите публикуваха списък с категориите стоки, при които поскъпването достига до 30%.Сред тях са млечните продукти, тестени и рибни изделия.

Българи купуват гръцки зехтин, но цената му расте

Не очаквайте понижаване на цените на хранителните стоки през юни, предупреждават гръцките производители. Те прогнозират през юни цените да се покачат с около 6%, а някои до 30 на сто, сочи проучване сред производителите. Въпреки очакванията на министерството на развитието и на потребителите, високите цени не само се запазват, но и се покачват.

Предлаганите в търговските вериги хранителни продукти са произведени на базата на скъпи материали, което рефлектира върху цените, според водещи хранителни компании.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg