В сравнение с миналата година гърците ще платят 20% повече за храна за празниците, показва проучване на цените на Института за изследване на пазара към Съюза на потребителите.

Всички хранителни стоки са с увеличени цени, като при някои като например зехтин, месо, плодове и зеленчуци покачването на цените е с над 50%. Гърците пазаруват предимно храни, които са с 5% намаление, информира БНР. Те са в списъка на споразумението между правителство и търговците. На по-ниски цени продават вече детски играчки и облекла, като намалението е валидно до Нова година.

Как да не похарчим много пари около Коледа и Нова година

Съюзът на търговците и собствениците на магазини решиха търговските обекти да работят всеки ден от 9.00 до 21.00 часа с възможност да се увеличи оборота на магазините.

Търговците разчитат силно и на туристите от балканските страни, които пристигат за празниците и пазаруват, казаха продавачите в магазините в Солун.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg