Гръцките власти масово проверяват за наличието на фалшиви стоки в скъпите магазини. Арестуваха търговци за измама на клиенти, съобщава БНР.

На остров Крит само за ден властите арестуваха четирима търговци за продажба на фалшиви стоки. Те са обвинени в измама и фалшифициране на документи. Общата стойност на стоките е за над 4 милиона евро.

Работещи българи в Гърция с право на безплатна почивка

Проверяващите съобщават, че най-често се продават фалшиви марки дрехи, обувки, аксесоари и слънчеви очила. Върху фалшивите стоки са поставени етикети на известни световни марки и ги продават за оригинални.

Специалисти казаха, че няма причина маркова стока да се продава по-евтино например на Крит отколкото в  Париж и препоръчват на клиентите да изискват сертификат за произход и качество на скъпите стоки, които купуват.

istock
istock

Проверки за фалшиви стоки се извършват във всички туристически райони. При нарушения отнемат лицензи, налагат глоби или арестуват търговците.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase