Централната банка на Нидерландия е призовала пенсионните фондове в страната да увеличат активите си в пари в брой и други ликвидности, за да гарантират, че могат да избегнат проблеми, подобни на тези, които засегнаха Великобритания, пише в. "Файненшъл таймс", цитиран от Ройтерс.

Служители от централната банка са поискали от пенсионните фондове да извършат стрес тестове и са препоръчали проверка на правилата за наличие на ликвидност, както и са изискали да се докладва за евентуалната нужда от бърза продажба на активи, посочва изданието, като се позовава на запознати източници.

Кризата се отразява на парите ни за втора пенсия

Мярката идва, след като по-рано този месец на пенсионните фондове на Острова се наложи да се разделят с милиарди лири в държавни облигации, т. нар. гилтове, на ниски цени заради фискалния план на вече бившия финансов министър, който рязко вдигна доходността им и предизвика буря на финансовите пазари.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg