Националната статистическа агенция на Гърция Елстат съобщи за поредно покачване на цените на хранителните продукти - плодове, зеленчуци и месо. Опозицията иска спешни мерки с нови регулации на данъците върху стоките от първа необходимост.

Голямо увеличение на цените на хранителните продукти регистрира гръцката статистическа агенция Елстат. В сравнение с миналата година с 20% по-скъпи са плодовете, с 16 на сто - зеленчуците и с 15 - млечните продукти.

Педиатри алармират, че поради нездравословно хранене с малко плодове, зеленчуци и месо са се увеличили здравните проблеми сред децата.

Вдигат пътните такси по магистралите в Гърция

По-скъпите услуги в хотелите и ресторантите принудиха туристите от една страна да търсят почивка на малки и по-евтини острови, но от друга страна идващите с автомобили избягват прекомерни разходи за бензин, като избират по-близки разстояния. Това констатираха туристическите агенции от началото на сезона.

istock
istock

Опозицията настоява правителството да вземе спешни мерки срещу покачване на цените с намаляване на данъците върху стоките от първа необходимост.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg