Без вечерен час от днес в Гърция, но се запазват редица ограничения. Очаква се днес правителството да въведе „предимства“ за ваксинираните. Търговците са против въвеждане на вход само за имунизирани в ресторанти и магазини.

Преди няколко дни отпадна и носенето на маски навън.

Засега са единични случаите на заразени с Делта варианта на коронавируса, но специалистите предполагат, че в рамките на месец броят им ще се увеличи.

Влизаме през още един пункт в Гърция

Като неудовлетворително се отчита ваксинирането в страната. От 10-милионна Гърция напълно ваксинирани са 32%, а с една поставена доза са 54% от населението.

Премиерът Кириакос Мицотакис отправи апел за активност в имунизацията от младите хора, които вече имат достъп до всички видове ваксини.

istock
istock

Днес правителството решава за въвеждане на някои привилегии за ваксинираните. Министърът на развитието Георгиадис обяви, че срещу сертификат за ваксиниране гърците ще имат право да посещават и мероприятия на закрито.

Колко трябва да чакаме на границата, ако сме се запътили към Гърция

Голям спортен клуб от Атина обяви, че от днес продава билети само на ваксинирани фенове. Системата „само за ваксинирани“ не може да се приложи в туризма и в търговията, реагираха от Съюза на търговците.

Властите съобщават, че в последните дни са констатирали, че има нарушения по спазване на дистанция на плажа от туристите и приканват да се използват организираните плажове като гаранция за спазване на мерките.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg