В Гърция въведоха задължителен тест за коронавирус на работещите в основните сектори. Работодатели, които не тестват служителите, ще плащат високи глоби.

Все още са високи нивата на заразени в няколко области, което запазва и ограничителните мерки.

Всички работещи в търговията, заведения, транспорт, държавни учреждения и частни фирми задължително ще се тестват за коронавирус по един път на седмица, нареди гръцкото министерство на здравеопазването.

Как Гърция приема туристи

Предвиждат се високи глоби за работодатели, пренебрегнали наредбата.

Днес също учениците и учителите от гимназиите влязоха в клас с отрицателен тест, който е задължителен два пъти на седмица.

istock
istock

Собствениците на туристически агенции в Гърция са доволни от принципното съгласие на страните от Европейския съюз за издаване на „зелен цифров сертификат“. Гръцкият министър на туризма Харис Теохарис, който е на посещение в Москва, призова руснаците да почиват това лято на гръцките острови, а влизането в Гърция за ваксинирани с руската ваксина се облекчава.

Българите са разделени по отношение на "ваксинационните паспорти"

Все още не е ясно дали здравните власти в Гърция ще разрешат пътуване на гърците извън областта за Великден.

Очаква се от понеделник властите да премахнат задължителната седемдневна карантина за пристигащите от европейските страни.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg