На 20 декември 2022 в София Тех Парк ще се проведе второто издание на форума придобил известност като “българския Давос” - Powers Summit (www.webit.org/powers).

За втора поредна година бизнесът ще постави ясни и измерими цели пред властта, чрез иновативната платформа за пряк, градивен и независим диалог между бизнеса, индустрията, гражданския сектор и лидерите на парламентарно представените партии и правителството.

“За нас е важно чрез платформата индустрията да поставя и намира политическо решение на най-наболелите проблеми” каза един от създателите на Powers Summit - д-р Пламен Русев (Webit). “Ясната ни цел е тези решения да водят до бързо подобряване на условията за живот и бизнес в България. За това през 2022 създадохме стратегическо партньорство с Алфа Рисърч и Тренд и чрез тях следим пулса и проблемите на цялото общество с помощта на панела “Приоритети”, който осъществяваме заедно” допълни Русев.

Приоритети е национално, представително проучване на приоритетите на българите през 2023. Проучването обхваща представителна извадка от българския народ над 18 години чрез пряко полустандартизирано интервю „лице в лице“, проведено през ноември 2022 г.

Част от допитването са въпроси като кои трябва да бъдат основните приоритети на правителството на България днес и решаването на коя от големите кризи в наши дни трябва да е приоритет с цел осигуряване на по-добро бъдеще на следващите поколения.

Резултатите от проучването ще бъдат обявени в рамките на форума, но организаторите споделиха отговорите на два от десетте въпроса с медиите.

Powers Summit

Powers Summit

На 20 декември на Powers Summit националното представително проучване “Приоритети на българите през 2023” ще бъде представено официално от Алфа Рисърч и Тренд пред лидерските екипи на парламентарно представените партии, медиите и индустрията на страната.

Поради големия интерес, се очаква днес (16 декември) форумът да достигне максимален капацитет и регистрацията на билети да бъде преустановена най-късно в 19:00 часа. Регистрацията се осъществява чрез сайта на платформата Powers Summit тук.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg