Проучванията на Българската търговско-промишлена палата /БТПП/ и партньорски бизнес организации показват, че 95 на сто от чуждите компании, които вече са направили инвестиции в България, са готови да ги разширят.

Това е съобщил председателят на палатата Цветан Симеонов по време на уебинар за правене на бизнес в България по инициатива на Световния търговски център Леуварден-Нидерландия, съобщиха от работодателската организация.

КРИБ: Зеленият пакт и дигиталната трансформация ще създадат нови възможности пред икономиката ни

Симеонов е препоръчал на холандските компании, които подготвят бизнес отношения с български партньори, да се допитват до БТПП, Агенцията за вписванията, посолствата на двете държави за съдействие; да включват арбитражна клауза в своите договори и да имат предвид, че българският народ е толерантен в много отношения и фирмите са отворени за бизнес.

istock
istock

Председателят на БТПП е акцентирал върху положителните характеристики на българската икономическа среда и е подчертал, че нетолерантността към корупцията в страната нараства и критиките от ЕС срещу този недостатък намаляват.

Дянков: Идват 3-4 тежки месеца за българската икономика

Посланикът на Нидерландия в Беа тен Тъшър е подчертала, че инвестициите на редица холандски компании в нашата страна са успешни, като е обърнала внимание на селското стопанство и е дала допълнителна информация за фирмите, които имат интереси в тази област.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg