Министърът на финансите Асен Василев заяви, че са имали изпреварваща информация за това, че "Лукойл" преразглежда дейността си в България и обмисля продажба на бизнеса у нас. Радвам се, ча са обявили това. Както знаете, ние имахме изпреварваща информация, че този процес е започнал в края на септември и началото на октомври, коментира Василев пред журналисти на граничния пункт "Капитан Андреево". 

Асен Василев: През ноември ще имаме намаление на дефицита

Всяка една компания има възможността и правото да прецени къде да оперира и какво да прави със собствените си активи, посочи Василев. Той поясни, че от гледна точка на българското правителство рафинерията трябва да бъде подсигурена чрез представител на държавата, така че тя да продължи да оперира по възможност със стратегически инвеститор и българският интерес да бъде защитен.

Василев увери, че няма риск България да остане без горива в тази ситуация.

Лукойл откри огромно газово находище в Румъния
Darikfinance


"Ако искате да продавате нещо, искате то да е печелившо и да работи", коментира министърът. 

Не мисля, че има някаква дискриминация към дружеството, ние спазваме стриктно законодателството, което е прието от парламента, каза Василев в отговор на въпрос.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg