Удължаваме извънредната епидемична обстановка у нас. Това обяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на среща с представители на туристическия бранш. На нея присъстват министърът на туризма в оставка Марияна Николова и здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.
 
По думите на премиера хотелите, ресторантите, нощните заведение и туроператорските фирми искат да знаят как ще мине този сезон.

"Очакват го. На Министерски съвет ще приемем като точка удължаване на пандемичната обстановка, за да могат да вървят всички мерки и  ще изкоментираме с вас какви мерки предлагаме и как да бъдат описани в заповедта, за да имаме съгласие", каза още Бойко Борисов.
 
Министърът на туризма в оставка Марияна Николова заяви, че страната ни е готова за началото на летния туристически сезон и той ще се проведе при спазването на всички протоколи.

Добавка към пенсията ще има и за май

Министерството на туризма ще представи единен протокол за пристигане в страната, добави Николова. Той ще бъде съгласуван с всички здравни власти.
 

БТА
БТА

„Правилата за влизане в страната ни трябва да бъдат конкурентни с тези в другите страни. Те трябва да са в помощ на българския туризъм. В страната ще се влиза по три начина.

Първият – с ваксинационен сертификат. Вторият начин ще бъде влизане чрез отрицателен PCR или сертифициран антигенен тест. Третият възможен начин ще бъде чрез документ за преболедуване през последните 6 месеца”. Това обясни здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов.

 За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg