На 15 октомври 2020 г. на тържествена церемония в Пекин бе официално обявено създаването на Международната организация за предотвратяване и уреждане на търговски спорове (ICDPASO).

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ е сред основателите на престижната международна организация и бе един от двигателите в продължилия над две години процес на създаването й.

КРИБ беше единодушно избрана за член на надзорния/контролния съвет на ICDPASO по време на Първото общо събрание, което се проведе на 29 септември т.г.

КРИБ: Никога не сме искали национализация на нечий бизнес в България

Международната организация за предотвратяване и уреждане на търговски спорове бе основана от Съвета за насърчаване на международната търговия на Китай (CCPIT) и Китайската камара за международна търговия съвместно с индустриални организации и агенции за правни услуги от над 30 страни и региони, сред които Европейският съюз, България, Италия, Сингапур, Русия, Белгия, Мексико, Малайзия, Полша, и др.  

КРИБ
КРИБ

Организацията е един от многостранните съюзи за сътрудничество между страните – участнички в глобалната стратегия за развитие на правителството на Китай „Един път, един пояс“ и е отговор на растящата нужда от установяване на механизъм за разрешаване на търговски спорове, възникващи при реализацията на инфраструктурните проекти в рамките на инициативата.  

КРИБ: Опитите да бъде оказван натиск върху принципите ни сами говорят за своята абсурдност

Поканата, която единствено КРИБ получи от Съвета за насърчаване на международната търговия на Китай (CCPIT) да бъде сред основателите на ICDPASO, е признание за дългогодишните ѝ усилия да подпомага изграждането и задълбочаването на двустранните бизнес отношения между Китай и България.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg