Наближава крайният срок, в който фирмите, получатели на безвъзмездна финансова помощ в трета фаза на програмата за подкрепа чрез НАП, трябва да представят отчет за дейността.

Той се подава до един месец след периода на изпълнение, т.е 30 дни след изтичане на 3 месеца от датата на издаване на заповедта за одобрение, чрез модул „Комуникация с УО“ на ИСУН. Отчетът трябва да съдържа информация  за същността на проектната дейност, изпълнена за преодоляване на недостига на средства или липса на ликвидност и кратко описание на извършените разходи.

Компенсират фирмите с 110 лева за 1 мегаватчас

До момента близо 2500 фирми са получили подкрепа с оборотен капитал в трета фаза на програмата за над 13, 5 млн. лева. 

В случай че дружествата не подадат отчет и декларация за липса на друго публично финансиране, разходите няма да бъдат верифицирани и ще се наложи дружествата да възстановят получената помощ.

Подробности за съдържанието на отчета за Програма „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ - BG16RFOP002-2.101, сроковете и начините за представянето му са достъпни в специализираната рубрика за подкрепа с оборотен капитал на сайта на НАП.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg