Седмичната търговия започна с незначително понижение на цените на петрола, тъй като инвеститорите продължават да се предпазливи на фона на незадоволителните икономически данни от Китай и перспективата за по-нататъшно повишаване на лихвените проценти в САЩ, което може да намали търсенето на суровината, предаде Ройтерс.
 
В азиатската търговия петролът сорт Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се понижи с 8 цента или 0,1 на сто до 84,40 долара за барел.
 
Котировките на американския лек суров петрол загубиха 5 цента от стойността си или около 0,1 на сто до 79,78 долара за барел.

Експерт: Цените на горивата трябва да са с до лев по-ниски

И двата контракта отчетоха втора поредна седмица на спад, след като президентът на Управлението за федерален резерв на САЩ Джеръм Пауъл каза, че централната банка на САЩ може да се наложи да повиши допълнително лихвите, за да охлади все още твърде високата инфлация.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg