Международният технически панаир тази година посреща близо 600 фирми от 34 държави. Днес бе открито 75-ото издание на най-старото индустриално изложение в България.

Панаирът е определен като "най-значимата технологична среща на Балканите", при която участниците ще демонстрират трансформациите в бизнеса, които ще предопределят неговото развитие. За първи път тази година ще има Седмица на дигиталните технологии с 13 безплатни конференции, с над 200 лектори, експозиции и шоу, кариерна зона, уъркшоп за деца.

Една от съществените промени в Международния технически панаир е преструктурирането на специализираните изложби и те вече са пет: "Машиностроене" - машини, технологии, роботика, автоматизация; "Стройтех" - строителна техника, електротехника, материали, инструменти, технологии; "Ауто сити Пловдив" - автомобили, транспорт и оборудване; "Инфотех" - информационни и дигитални технологии; "Енеко" - енергетика, екология, химия, управление на водите. Идеята е заедно да се представят компании, работещи в браншове, които взаимно се допълват, се казва още в съобщението.

Според главния директор на панаира Иван Соколов, концепцията за развитие на Международния технически панаир съчетава най-доброто от досегашния опит с актуалните бизнес тенденции и иновативните методи за комуникация.