За първа година Powers Summit започна с новите “Премиерска сесия” и “Министерски сесии”, с участието на министър-председателя акад. Денков, последван от участието на финансовия министър Асен Василев и министрите на енергетиката, икономиката, образованието, здравеопазването, земеделието и други министри и членове на висшия ешалон на властта.

Независимата платформа за среща на властта и бизнеса Powers Summit по традиция събира лидерите на всички парламентарно представени политически формации и техните екипи, както и представителите на изпълнителната власт, за да търсят решения в реално време по водещите теми в диалог с бизнеса, гражданския сектор и науката.

“Българският Давос” цели да инвестира колективната интелигентност на страната в създаването на устойчиви решения за бъдещето на България.

Тази година темите са – здравеопазване, енергетика, устойчиво развитие, предприемачество, образование и инвестиции – бранд България!

п

Можете да следите на живо събитието от сайта на Powers Summit тук.

В дискусионните панели по всяка тема участват лидерите на работодателските и браншовите организации в индустрията, които задават общи за индустрията приоритети, които предварително са обсъдени и гласувани в консенсус от всички в рамките на поредица работни срещи.

В Парламентарната и Министерска сесия “Чувам ви” политици и министри заявяват ясна позиция кои приоритети ще бъдат подкрепени в рамките на следващите 6-12 месеца, започвайки с думите, "чух ви".

Какви ще са поетите ангажименти от политици и министри на Powers Summit предстои да видим, а в края на деня на сцената ще бъде и новоизбраният кмет на София – Васил Терзиев, който в разговор с д-р Пламен Русев ще разкаже за София 2027 или как си представя да изглежда столицата ни след края на първия му мандат.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg