Преживяхме по-високата инфлация, обедняхме не малко през последната година, сега ни очаква рецесия. Това означава да намалява БВП за две поредни тримесечия.

В Германия, а преди това в САЩ и други страни, през последното тримесечие се наблюдава свиване на БВП, което е една "червена лампа" какво може да се случи.
 
"Ако говорим за България - според мен, голямата вълна ще дойде първо в САЩ, Западна Европа и тук така ще се разплиска малко, но няма да е чак толкова тежко положението", прогнозира в "Денят започва" Стойне Василев, председател на УС на Асоциацията на личните финансови консултанти.
 
Той отбеляза, че никой не може да каже кога рецесията ще дойде в България, трябва да се следят внимателно тези сигнали, първо в Западна Европа и другите развити страни.

Икономист: Доходите растат и гонят инфлацията, но това е изкуствено

"Това, което се очаква е краят на тази година, началото на следващата, но наистина нямаме точни данни, не знаем какво ще се случи и каква ще е дълбочината на тази рецесия, която очакваме", подчерта финансовият експерт.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg