"Вероятно в НС ще се приемат бюджетите на НЗОК, НОИ и актуализацията както е съставена, за да не бъде никой обвиняван, че няма да има социални мерки". Това заяви икономистът Красен Станчев пред NOVA NEWS.

Относно 12-те млрд. лева от Плана за възстановяване той посочи, че не са сигурни, а средната успеваемост на реализацията им е под 50%.

Изравняват възрастта за пенсиониране на мъжете и жените

"Не всичко в него е задължително добро. Около 65% финансира държавни дейности. След изборите новият парламент пак ще трябва да актуализира бюджета. Реалната икономика върви добре независимо от случващото се в политиката, защото има много здравни сегменти. Имаме положителни показатели във всички области - износ, потребление", коментира той.

Според него износът за Македония е нараснал със 71%.

"Ветото беше абсолютно безсмислено. Ако поискаме нещо от ЕС, отношението към нас ще е отрицателно. Последните 10 години приходът от РСМ у нас е с 20% по-висок отколкото дошлия от Русия", разкри икономистът

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg