На 7 ноември 2023 г., в София Тех парк предстои третото издание на форума Powers Summit - Власт, Чувай!

По традиция, Powers Summit ще събере лидерите на всички парламентарно представени политически формации и техните екипи, както и представителите на изпълнителната власт, за да се търсят решения в реално време по водещите теми в диалог с бизнеса, гражданския сектор и науката. Всички те ще загърбят политическите си различния в името на българската индустрия и гражданско общество.

В рамките на модула по енергетика ще вземат участие председатели и директори от Асоциацията на търговците на енергия в България, Българската минно-геоложка камара, Българската фотоволтаична асоциация, НЕК ЕАД, АПСТЕ и Българската асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ) .

Експертите в панела вече проведоха своите стратегически разговори, в които се обединиха върху три основни приоритета, изискващи решения в следващите 6 до 12 месеца:

1. Прецизиране и имплементиране на пазарния модел с участието на всички заинтересовани страни.

2. Създаване на нормативна рамка и пътна карта с оценка на въздействието за прехода към пълна либерализация на електроенергийния пазар включително разработване на ефективни механизми за овластяване на потребителите.

3. Прилагане на Европейските регулации в пълнота и при условията на прозрачност и предвидимост, така че да бъдат създадени предпоставки за нови инвестиции в сектора.

Сред представителите на законодателната власт в Модул Енергетика ще бъдат:

Делян Добрев - народен представител, ГЕРБ-СДС

Радослав Рибарски - народен представител, ПП "Продължаваме Промяната"

народен представител на ДПС (tba)

Таско Ерменков - народен представител, ПП БСП

Сред представителите на изпълнителната власт в Модула Енергетика ще бъдат:

Румен Радев - Министър на Енергетиката Р. България

Министри и политици ще имат възможност да „чуят“ и реагират на тези приоритети на 7 ноември, когато Powers Summit 2023 ще се превърне в платформа за съвместно търсене на решения за бъдещето на България.

Днес регистрацията за събитието затваря заради достигане на капацитета на участниците във форума. За допълнителна информация, моля посетете сайта на Powers Summit.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg