Няколко часа след призива на болница "Хигия" в град Пазарджик от необходимостта за закупуване на дихателен апарат от фондация „Кремена и Кирил Домусчиеви“ откликнаха и направиха дарение.

Средствата в размер на 12 000 лева са предоставени на болницата, а от медицинският център изразиха своята благодарност с думите, че "Доброто среща добро". 

Ще има ли недостиг на медицински персонал в общинските болници


Дихателният апарат е с висок дебит за кислородна терапия на пациенти с коронавирус, нуждаещи се от интензивно лечение.

Това е пореден жест от страна на Домусчиеви към борбата с коронавирусната инфекция. От началото на пандемията, те подкрепят различни здравни заведения в страната. 

фондация Домусчиеви

От ръководството на МБАЛ "Хигия" и екпипът на болницата изразиха искрените си благодарности към дарителите и заявиха, че тази подкрепа е безценна за тях, тъй като въпросната апаратурата спасява човешки живот.

Обособяват болници само за Covid болни

"Бъдете здрави и се пазете! Благодарни сме, че срещаме хора, на които да разчитаме, а тези, които разчитат на нас, ще получат професионална и своевременна медицинска помощ", написа на страницата си във Фейсбук медицинският център Хигия. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg