Гръцките власти предупреждават при зареждане на гориво за автомобилите да не изхвърляте касовия бон, защото при нарушение има възможност за обезщетение на клиента.

Гърците вече не само изискват касов бон при зареждане на бензиностанция, но и го запазват, докато изразходват зареденото гориво. Към това приканват и властите поради зачестили случаи на повредени автомобили след зареждане с разредено гориво.

Единственият документ, който клиентът може да предостави е касовия бон и при констатиране на нарушение клиентът получава обезщетение. За това съветват и адвокати, които вече спечелиха дела в съда за повредени автомобили от некачествено гориво. Финансовите власти съобщават, че всеки клиент на базата на документа за зареждане може да направи и анонимно оплакване, което задължително се разследва.

Гърция сваля цените на основни храни в магазините

Друга измама от страна на бензиностанциите, предупреждават властите, е изписване и таксуване на повече гориво от вместимостта на резервоара на колата. И тук е дължимо обезщетение на клиента срещу касовия документ, информира БНР.

Ежедневно се извършват проверки за качествата на продаваните горива, съобщават екипите по контрол, като вече има случаи на арестувани собственици на бензиностанции за измама и отнемане на лицензи за продажба на горива.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook  или Google News Showcase