За десета поредна година начело на тазгодишната класация на 100-те най-влиятелни жени в света на сп. „Форбс“е германската канцлерка Ангела Меркел.

Втора е шефката на Европейската централна банка Кристин Лагард, а трета – новоизбраната вицепрезидентка на САЩ Камала Харис.

В топ 5 са още председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и Мелинда Гейтс, съпредседател на Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс.

Коя българка е сред 15-те най-влиятелни жени в света

Единствената българка в класацията е управляващата директорка на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева (18-о място).


„Форбс“ изтъква ролята на дамите на ръководни постове в борбата със смъртоносния коронавирус.

Сред тях са новозеландската премиерка Джасинда Ардърн, президентката на Тайван Цай Ингвен, финландската премиерка Сана Марин, губернаторката на Токио Юрико Коике и др.

Най-млада в класацията на „Форбс“ е 30-годишната американска певица Тейлър Суифт (82-ра), а най-възрастна е британската кралица Елизабет II, която е на 46-о място.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg