Джеф Безос, най-богатият човек в света, става все по-богат при пандемията от коронавирус след рекордното поскъпване на акциите на "Амазон" (Amazon), информира ДПА.

Котировките на гиганта в онлайн търговията вчера се повишиха с 5 на сто до историческия максимум от 2238 долара за акция, от което Безос печели като основен акционер в компанията.

Според индекса на милиардерите на "Блумбърг" активите на Безос са увеличили стойността си с 24 млрд. долара до 138,5 млрд. долара от началото на 2020 година.

Амазон даде работа на 100 000 души

Услугите за доставки на "Амазон" се радват на голямо търсене, тъй като хората си стоят вкъщи заради епидемията от Covid-19.

Компанията се бори да отговори на търсенето и клиентите трябва да се примиряват със забавяне на доставките или не успяват да направят поръчка.

Амазон е обвинявана освен това, че не прави достатъчно за защитата на служителите и куриерите си от коронавируса.

istock
istock

Инвеститорите обаче изглежда не се смущават от тези проблеми и въпреки цялостния спад на фондовите пазари акциите на "Амазон" са поскъпнали с близо 25 процента от началото на годината.

Колко загубиха 20-те най-богати хора в света за ден

"Амазон" обяви по-рано, че ще наеме допълнително отначало 100 000, а след това още 75 000 служители, припомня ТАСС. Компанията съобщи също така, че увеличава почасовото възнагражение с по 2 долара в САЩ и Канада и 2 евро в много страни от ЕС.

Мерките са необходими на онлайн гиганта, за дас е справи със значителното увеличаване на поръчките на фона на затворените физически магазини заради пандемията.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg