Амазон отвори нови 100 000 работни места в САЩ, обещани преди месец, за да отговори на нуждите от епидемията от коронавирус и е готова да поеме още 75 000 работници, съобщава АФП.

Наемането на работна ръка от Амазон идва на фона на новината, че исканията за обезщетения за безработица в САЩ са се увеличили с около 17 милиона през последния месец.

Колко се бръкна Безос за имение

„Днес с гордост съобщаваме, че първоначалното ни обещание за 100 000 работни места е изпълнено и тези нови служители работят в сайтове в САЩ, подпомагащи обслужването на клиентите“, съобщи Амазон в публикация в блога.

„Продължаваме да наблюдаваме повишено търсене, като нашите екипи поддържат своите общности, и ще продължим да наемаме, създавайки допълнителни 75 000 работни места, за да помогнем на обслужването на клиентите в това безпрецедентно време.“


Компанията започна годината с близо 800 000 работници на пълен и непълен работен ден. Амазон заяви, че ще приеме временно хора по време на кризата, докато си върнат старите работни места.

Над 20 млн. американци могат да загубят работата си този месец

Анонсът на Амазон миналия месец бе последван от хода на Уолмарт за добавяне на 150 000 работници и службата за доставки Инстакарт, която нае 300 000 работници. 

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg