С изумителните 6,6 милиона души, подали молба за обезщетения за безработни миналата седмица, Съединените щати достигнаха мрачен рекорд: почти един на всеки 10 работници е загубил работата си само през последните три седмици, съобщава „Сабах“.

Цифрите представляват най-големия и най-бърз низ от загуба на работни места от 1948 г.

Бизнесът в цялата страна е спрял заради избухването на коронавируса. Повече от 20 милиона американци могат да загубят работата си този месец.

САЩ забраняват достъпа на пътуващите от Европа

Смята се, че вирусното огнище е заличило почти 1/3 от продукцията на икономиката през текущото тримесечие.

48 щата са затворили малки фирми. Ресторанти, хотели, универсални магазини и малък бизнес са уволнили милиони, докато се борят да плащат сметки в момент, когато приходите им изчезват.

istock
istock

Като цяло през последните три седмици 16,6 милиона американци са подали молба за обезщетение за безработни. Държавните бюра за по труда в цялата страна са затрупани от молби.

Бонус по 100 долара на ден, ако работите в офиса

И се очакват още съкращения на работни места. Коефициентът на безработица може да достигне 15% според прогнозите в априлския доклад за очакваната заетост в началото на май.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg