Amazon обяви, че ще наеме 100 000 работници за складовете и доставките в Съединените щати, за да се справи с нарастването от онлайн поръчките.

Много потребители използват мрежата, за да пазаруват по време на епидемията от коронавирус, пише Reuters.
 
Когато купувачите разграбват рафтовете, страхувайки се от карантините или недостига на продукти, търговците на дребно се състезават да съхраняват хранителни и хигиенни стоки на склад и да имат под ръка служители за работа или доставки.
 
Подобно на Amazon, американските вериги супермаркети Albertsons, Kroger и Raley потърсиха да наемат нови служители, за да изпълняват онлайн поръчките.

istock
istock

Те се обръщат към хората, които досега са работили в ресторантите, туристическите и развлекателните фирми, които изведнъж останаха без работа заради коронавируса.
 
„Искаме тези хора да знаят, че ги приветстваме в нашите екипи, докато нещата се върнат към нормалното си състояние и техният предишен работодател не успее да ги върне“, каза Amazon в публикация в блога.
 
Основният логистичен оператор United Parcel Service Inc заяви, че превозите на товари по море и въздух все още се извършват въпреки нарастващите правителствени ограничения върху търговските дейности. В понеделник компанията обяви, че отговаря на търсенето със съществуващата работна сила.
 
Коронавирусът, довел до повече от 7 100 смъртни случаи в световен мащаб и предизвикал масови блокировки на хора, доведе до изчерпване на артикули в Amazon и някои доставки отнеха повече време от обикновено.
 

istock
istock

Броят на служителите в компанията се колебае сезонно, като по време на празниците броят им достигна рекордните 798 000 човека на пълно и непълно работно време.

Бизнесът у нас очаква загуби за милиони заради коронавируса

За да привлече нови служители, Amazon заяви, че ще добави $2 към минималната си почасова ставка, която сега е $15 за работниците в САЩ.
Очаква се допълнителното заплащане за почасовите служители в Северна Америка и Европа да струва повече от 350 млн. долара, каза Amazon.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg