Банка ДСК и нейният дългогодишен партньор MasterCard Europe представиха картата Debit MasterCard® PayPass™ в отговор на нуждите на българските потребители от бързи, сигурни и удобни плащания.

Дебитната карта Debit MasterCard PayPass на Банка ДСК дава възможност на клиентите да извършват плащанията си безконтактно, в допълнение към познатите възможности на стандартните дебитни карти. Тази нова функционалност е изключително полезна при плащания в магазини, ресторанти за бързо хранене, кафенета, бензиностанции и много други.

Технологията за безконтактни плащания MasterCard PayPass подобрява ежедневното пазаруване чрез опростения си процес на плащане с едно-единствено докосване на картата до безконтактния четец със знак PayPass.

Зелен светлинен сигнал и кратък звук показват, че трансакцията е успешна. Само това е нужно за покупки до 25 лева, а за по-големи суми процесът е същият, като трябва да се въведе ПИН код.

Не е необходимо клиентът да подписва бележката от ПОС терминала, независимо на каква стойност е извършената трансакция. Важно е да се отбележи, че по време на безконтактното плащане картата Debit MasterCard PayPass остава в ръцете на картодържателя, като по този начин му дава повече контрол в процеса на пазаруване.

Картата на Банка ДСК Debit MasterCard PayPass може да се използва за стандартни плащания на ПОС терминал в 35.9 милиона обекти по света и за безконтактни плащания в над 1.6 милиона търговски локации в 33 държави в Европа и в 60 страни в целия свят.

Друго предимство на Debit MasterCard PayPass е, че може да се използва за резервации на хотели, наем на кола, закупуване на самолетни билети и други подобни, както и за интернет и мобилни плащания. Когато се комбинира с MasterCard SecureCode™, потребителите на Debit MasterCard PayPass могат да са сигурни, че онлайн трансакциите са защитени. Тази услуга включва личен код, наречен 3-D Secure, който осигурява на картодържателя по-високо ниво на защита при пазаруване в интернет, тъй като изпълнява ролята на допълнителен метод за идентификация.

MasterCard SecureCode е идеален инструмент за безопасно онлайн пазаруване – било то от дома или на път, чрез всякакъв вид мобилно устройство като мобилен телефон, лаптоп или таблет.