В Холдинг пътища АД смятат, че Комисията за финансов надзор няма да им наложи административна мярка за това, че не е разкрита своевременно пред обществеността важна корпоративна информация.

До момента нямаме наложено наказание и тъй като смятаме, че че не сме извършили каквото и да било нарушение, ще се възползваме от правото си да дадем становище по цитираните в медиите твърдения, се казва в прессъобщение от холдинга.

Обръщаме внимание, че предложената от надзора административна мярка има преди всичко инструктивен, а не санкционен характер. Същевремменно от извършените до момента проверки на КФН не сме уведомени за каквото и да е било нарушение на Холдинг Пътища АД и неговите дъщерни дружества и твърдим, че всички наши действия са изцяло в съответствие с българското законодателство, се посочва още в писмото.

Вчера от КФН разпространиха информация за хода да проверка в дружеството. От нея стана ясно, че председателят на Съвета на директорите Орлин Хаджиянков не е разкрил публично в законоустановения срок информация за взетите решения на заседание на Съвета на директорите на Пътища и магистрали АД, проведено на 03.08.2010 г.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!