Американската консултантска фирма Bain & Company е най-доброто място за работа през 2014 г., според годишното проучване за удовлетвореността на служителите, в което Facebook слезе от първото място, съобщава CNBC.

Скачайки от четвърто място за миналата година, базираната в Бостън компания оглавява класацията по множество показатели.

Служителите хвалят Bain & Company за насърчаване на средата за съвместна работа, поддържане на гладко функциониране на управление и осигуряване на непрекъснато подобряващо се обучение. Проучването се осъществява от уебсайта Glassdoor.

Служителите трябва да оценят своята компания като цяло, както и ключови фактори на работното място, сред които са възможностите за професионално развитие, компенсациите и ползите, културата и ценностите.

Втората позиция в класацията за тази година заема Twitter, докато LinkedIn , Eastman Chemical и Facebook са съответно трети, четвърти и пети.

Въпреки падането надолу в класацията, главният изпълнителен директор на Facebook, Марк Зукърбърг, получава най-високата оценка от всички ръководители на фирми, в отделно изследване на Glassdoor. Google, който е известен с това, че предлага огромни бонуси, безплатно гурме меню и закуски, игрални зали, както и специални кресла за следобедна дрямка на своите служители, се класира на 8 място в класацията.