Строителната компания Групстрой ООД, която поиска от съда да обяви Холдинг Пътища АД във фалит, оттегли иска си, става ясно от съобщение на корпоративния сайт на холдинга. Дружеството уведомява своите акционери и всички заинтересовани лица, че на 07.08.2012г. е получено съобщение от фирма Групстрой ООД за внесена в Софийски градски съд молба за отказ от образуваното дело за производство по несъстоятелност поради липса на претенции.

В понеделник стана ясно, че Групстрой е потърсил съдействие от магистратите за стартиране на процедура по несъстоятелност за холдинга, контролиран от Васил Божков на 3 август, тъй като има неполучени плащания. Още тогава от Холдинг пътища разпространиха по медиите позиция, в която се казва, че холдингът има основателни аргументи за възражение по внесената в съда молба и ще ги предостави на властите в едномесечен срок.

Преди малко повече от една година и друго дружество на Божков бе обявено в несъстоятелност от съда. Това бе пътностроителната Мостстрой АД, която също е публично дружество.

* Не е препоръка за вземането на инвестиционно решение!