Архитектът Дейвид Фишер разкри амбициозните си планове за изграждане на първата сграда в движение в света, която ще се намира в Дубай. Строителството на високия 420 метра небостъргач трябва да завърши през 2010 година. Сградата ще има 80 етажа. Апартаментите ще обхващат площ от 124 кв. м, ще има и "вили" с площ от 1200 кв. м.

Стопаните ще могат да паркират колитеси вътре в жилищата, тъй като ще има специално място за това. Цените на жилищата ще варират между 4 и 40 милиона долара, пише СиЕнЕн.

Дейвид Фишер също така обяви, че дизайнът на следващата "динамична кула" е в напреднала фаза. Кулата ще бъде изградена в Moscow City – нов престижен квартал на руската столица. Тя ще се издига на 400 м височина и ще има 70 етажа.

Намерението ни е да построим третия такъв небостъргач в Ню Йорк, заяви Фишер.

Dynamic Tower предлага необятни възможности при дизайна, като всеки етаж се движи независимо от другите и така се създава сграда, която мени своята форма.

Dynamic Tower е екологична, като това е първата сграда, която сама произвежда електричество за покриване на енергийните нужди вътре в нея и сградите около нея – благодарение на вятърните турбини между етажите.

Кулата в Дубай ще има 79 такива турбини, което я превръща в истинска централа за зелена енергия.