Доходите на музикантите и футболистите не са проверявани кампанийно, а са селектирани по методите за анализ на риска. Националната агенция за приходите проверява и лични лекари, и гинеколози, но никой не се интересува от техните доходи, защото не са известни. Това каза изпълнителният директор на данъчната агенция Красимир Стефанов в предаването "Денят" на Дарик. По думите му - при 21 от 37-те проверявани музиканти са открити нарушения в декларирането на хонорарите. В момента текат проверки и на големите музикални компании, които организират концертите на световно известни звезди.

От днес започна и новата кампания за деклариране на доходите на физическите лица. Красимир Стефанов обясни, че основните новости са две – едната е, че заеми на стойност над 10 000 лева трябва да се декларират. Освен това -  всеки, който има остатък от даден или получен заем над 40 000 през последните пет години, също трябва да го декларира. Другата новост е, че младите семейства, които имат ипотечен кредит, могат да ползват облекчения върху лихвите, платени през годината, ако главницата по заема е до 100 000 лева.

Стефанов определи годината като успешна за приходното ведомство, което е събрало 228 млн. лева повече през 2009 г. в сравнение с предходната. Според него - е "нормално" задържаното ДДС на фирмите да е в размер около 422 млн. лева.